De nu aktuelle ældre

Medierne fremturer af og til, med forargelse over uretmæssige udbetalte sociale tilskud. De samme medier kunne med lige så god ret, sætte søgelyset på de mange, der ikke modtager tilskud de er berettiget til. Dette gælder, blot til eksempel, dem der kun modtager den almindelige folkepension, uden indtægter fra andre pensioner. Denne basale folkepension er for lav, men det søges så kompenseret med en række tilskud, som der vel at mærke skal søges særskilt om, med dertil hørende kommunalt bureaukrati.

Og det er selvfølgelig her, at kæden hopper af for de mange, der af forskellige årsager ikke evner at gennemskue dette regelsæt der omfatter folkepensionen. Her er kommunerne ikke deres ansvar bevidst, til eksempel om, at alle får et berettiget varmetilskud udbetalt, hvilket i virkeligheden let kan aflæses ud af kommunernes egne pensionsmeddelelser. Men måske slår man sig til tåls med, at når pensionisterne ikke søger dette tilskud, så må det være fordi de har råd til at lade være.

Jeg ved jo ikke hvad kommunerne uberettiget sparer, ved at dølge tilskud i skemaer og regler, som det ikke er alle beskåret at gennemskue. Men ved udsendelse af et simpelt spørgeskema, samtidig med selvangivelsen, med alle tilskudsmuligheder listet op, og hvor der blot skulle krydses af med et ja eller nej, så ville kommunen få et redskab til at samle op på dem, der får mindre end den lovbestemte folkepension med alt inclusive. Så her kunne et brev til kommunerne om at stramme op på dette område, være en god opgave at starte med, for vores nyvalgte ældreminister, Thyra Frank.
Bent Jørgensen, Hårbøllevej 60, 4792, Askeby, Møn