Vor nabo mod øst

Det er jo tilladt at lade sig inspirere, så efter et besøg hos en bornholmer, udvandret til Kalvehave, vendte jeg hjem med et eksemplar af “Bornholms Tidende”, fra fredag d.30. juni, 2017. Med et indbyggertal som Vordingborg Kommune, er Bornholm nærliggende til sammenligning, men sandelig også til inspiration. For ifølge dette ene eksemplar af “Bornholms Tidende”, har man åbenbart valgt et noget højere gear end her, for kommunens udvikling.

Det første man støder på er en overskrift: “Kommunens landbrugsjord bliver fremover økologisk”, hvilket betyder, at de ialt 230 ha som man bortforpagter, i fremtiden bliver med det klausul, at de skal dyrkes økologisk. Desuden har kommunen vedtaget en hensigtserklæring om, at en femtedel af Bornholms landbrugsjord i løbet af otte år, helst skal dyrkes økologisk.

Blandt mindre nyheder, kan man læse om bevillinger til kommunens tilflytterservice, med en særlig indsats for at få folk til at flytte til Bornholm, nu bliver forlænget to år, med to ansatte guider. Herunder kan man læse, at man også vil oprette ca. 10 boliger, der skal udlånes et halvt år, til folk der vil prøve Bornholm af, inden de beslutter sig for at flytte.

I modsætning til Vordingborg Kommune, der netop har afvist køkkener på plejehjemmene, har man på Bornholm vedtaget at sige ja tak, til Statens bevilling til dette formål, og opretter ialt 11 køkkener på kommunens plejehjem, så nu vil der igen dufte af varm middagsmad, for det hører jo også til et hjem.

Det var blot et udpluk af een dags avis, så måske skulle Rådhuset i Vordingborg, tegne et abonnement på “Bornholms Tidende”, til daglig inspiration for politikerne.

Bent Jørgensen, Hårbøllevej 60, 4792, Askeby, Møn

2 kommentarer

 1. Jeg har skimmet Enhedslistens Facebook side uden at kunne se de her indlæg,….er det mig der ikke kan se eller er de der ikke? og hvis de ikke er der hvorfor er de der så ikke?

  Hilsen Hans O. Kryger

  1. Hej Hans,

   De er ikke på vores Facebook-side. Vi har lige fået ny hjemmeside og vi håber på at vi på et tidspunkt kan få synkroniseret vores indlæg fra hjemmesiden mod Facebook. Indtil videre skal vi skrive dem begge steder særskilt og det har vi ikke fået gjort.

   Mvh. Anders

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 1 =