Ældre som gidsler

Der er åbenbart ikke grænser for politikernes tosserier, når kommunalvalget nærmer sig. Således kunne man i dagbladet “Sjællandske”, fredag d.21 juli, læse følgende overskrift: “Pressede politikere vil lade ældre blive i sengen”. Det er Heino Hahn, fra DF, igen – igen, der som formand for Socialudvalget i Vordingborg, ruller et spareforslag ud, som udvalget forresten ikke støtter, og selvfølgelig ikke har gang på jorden, men som nok skal skaffe ham den nødvendige opmærksomhed, når han derefter sender forslaget videre til kommunalbestyrelsen og et forudsigeligt afslag.

Det umiddelbart tossede i spareforslaget fremstår nå man læser følgende i bladet: “Såfremt de ældre beboere kun skal flyttes fra seng til bord og retur en gang i døgnet, sparer det 8,3 millioner, men det øger samtidig plejebehovet på andre områder, og indebærer ekstra udgifter til bl.a. bleer, så den reelle besparelse går ned på 1,2 million”. Selv som presset politiker, må der være grænser for hvad man byder borgerne af idiotiske paradeforslag. Bl.a. fordi, at der altid vil være ældre, der tager den slags for pålydende og både føler sig skræmte og skammet ud, fordi de ikke har deres fulde bevægelsesfrihed og dermed, som der ikke lægges skjul på, er en ærgerlig udgift for kommunen.

Hertil kan man jo passende svare igen, med et desværre reelt skræmmebillede, nemlig om Heino Hahn, der i øjeblikket er viceborgmester med et pænt årligt vederlag for sine fritidsjob i kommunalbestyrelsen, måske vil være at træffe på borgmesterkontoret efter valget, nu med den dobbelte hyre og som leder af endnu et borgerligt flertal, med deraf følgende stilstand for en kommune, der har fortjent bedre.

Bent Jørgensen, Hårbøllevej 60, 4792, Askeby, Møn